Halal snoep

halal snoep

Iedereen moet kunnen genieten van een lekker snoepje, of je nu Christen, Moslim, Jood, paardenliefhebber of CEO van een groot bedrijf bent. We lusten allemaal weleens een beetje snoepgoed, of dit nu de vorm van een kers, kikkertje of lolly heeft. Maar waar je misschien nooit bij hebt stilgestaan, is dat sommige mensen bepaalde stoffen niet mogen of willen eten. Zo mogen mensen die geen varkens eten, bijvoorbeeld geen gelatine gemaakt van varkens eten. Een stofje dat in veel snoep aanwezig is. Voor hen is er halal snoep.

Geen varkens-gelatine

In halal snoep is de varkens-gelatine vervangen door een gelatine die gemaakt is van rund, mits deze op de juiste halal manier tot zijn einde is gekomen, of door een vervangstof. Varkens zijn volgens Moslims namelijk haram, oftewel onrein, en dus mogen ze niet gegeten worden. En dus ook niet de producten die van varkens gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld gelatine.

Iedereen kan genieten van halal snoep

Maar, om bij het voorbeeld van halal snoep te blijven, halal snoep is niet alleen geschikt voor mensen die uit geloofsovertuiging geen varken eten. Het is ook een prima alternatief voor vegetariërs die eens lekker willen snoepen. Of voor mensen die allergisch zijn voor varken. En dit soort snoep is even lekker als normaal snoep, dus voor iedereen een prima keuze.

Waar kun je het kopen?

Halal snoep kun je vandaag de dag op veel plekken kopen, zowel in fysieke winkels als online. Dus zoek eens op ‘halal snoep kopen’ en je zult een lange lijst met winkels en plekken krijgen waar je dit snoep kan bestellen. Vaak heeft dit snoepgoed een keurmerk waaraan je kan zien dat iets halal is of niet. Let hier dus op, als je besluit om halal snoep aan te schaffen. Dus of je nou snoep wil voor tijdens een verjaardag, een feestje of een andere gelegenheid, en je wilt dat dit halal is, dan heb je inmiddels ontzettend veel keuze.