Handtherapie Delft

Klachten aan je handen, je moet er niet aan denken. Net als onze voeten en stem zijn onze handen lichaamsdelen die ontzettend belangrijk zijn in ons dagelijks leven. Sterker nog, ze zijn zo vanzelfsprekend dat we vaak niet eens doorhebben hoe blij we ermee moeten zijn. Dat registreer je pas echt wanneer je klachten aan je handen krijgt. Gelukkig is er voor dergelijke problemen Handtherapie in Delft.

Handtherapie

Pijn en stijfheid in de handen kan tot een hele hoop problemen leiden. Vooral wanneer je werk doet waarbij je afhankelijk bent van je handen. Je kunt dan met die pijn niet rond blijven lopen. Natuurlijk is het belangrijk om eerst een arts te raadplegen. Maar in sommige gevallen is de oorzaak van de klachten al bekend. Dan treedt de pijn en stijfheid op als gevolg van een ziekte, zoals reuma, of na een operatie. In die gevallen kun je bij handtherapie terecht. Dat is een therapievorm die zich speciaal focust op de handen en klachten met de handen. Door het volgen van handtherapie, waarbij speciale spieren getraind en gemasseerd worden, kunnen klachten sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Specialisten

Handtherapie wordt vaak uitgevoerd door fysiotherapeuten of ergotherapeuten. Ergotherapeuten zijn therapeuten die mensen helpen die als gevolg van een aandoening moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Een ergotherapeut kan daarin voorzien van advies en begeleiding in die handelingen. Bovendien kan een ergotherapeut advies verlenen over de indeling van dagen en activiteiten door middel van het maken een inschatting van hoeveel energie taken met pijn kosten. Soms betekent het dat mensen hun leven een nieuwe richting en draai moeten geven. Een ergotherapeut helpt bij de verschillende kanten van dit proces en kan ook de naaste omgeving van informatie en advies voorzien. Een fysiotherapeut is er bij handtherapie voor het doen van oefeningen en het geven van massages om de spieren weer te ontspannen.

Handtherapie Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *